zaterdag 25 januari 2014

Turbo de slak


Ik was samen met men jongste zoon de film Turbo gaan kijken, aangezien hij er helemaal gek van was besloot ik om zelf een turbo te maken. Ben op zoek gegaan naar een patroon van een slak en heb deze dan ook gevonden bij www.stipenhaak.blogspot.nl. Heb hiervan de kleuren dan zelf wat aangepast naar de kleuren van turbo.
Heb hem nadien nog eens gemaakt als cadeautje voor mijn man zijn petekindje en ook hij was er direct weg van.

5 opmerkingen:

 1. Welk materiaal heb je gebruikt en welke kleurcodes?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Lisette, ik heb de gewone catania katoen gebruikt, dacht de nummers 106 (wit), 115 (rood), 384(donker blauw), 146 (het lichte blauw streepje) en 281 (oranje), het lichte blauw streepje weet ik niet zeker of het de juiste nummer is. Ik heb hem gemaakt met haaknaal 2,5.
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klopt het dat je eerst 4 toeren wit hebt gedaan en dan donker blauw. en in de opstaande randjes de kleuren verwerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben gestart bij het donker blauw met eerst 4 toeren, dan een toer in achterste lussen (voor het eerste blauwe opstaande randje), dan terug 4 toeren donker blauw, dan ben ik over gegaan naar het licht blauw, eerste toer achterste lussen(voor het tweede donker blauw randje), dan toer gewoon, dan terug donker blauw 8 toeren waarvan de 1 toer achterste lussen voor het licht blauwe opstaande randje en de 5 de toer ook in de achterste lussen voor het rode randje. Dan ben ik over gegaan op wit, 4 toeren waarvan de eerste in de achterste lussen voor het derde donker blauw randje en de derde toer ook in de achterste lussen voor het wit opstaande randje.
  Ik hoop dat dit zowat duidelijk is en anders vraag je het maar.
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En voor het onderste gedeelte van de oogjes heb ik zeer licht blauw gebruikt, dat is mss op de foto ook niet zo duidelijk te zien.

   Verwijderen